Μνημεία: Πόρος, Γαλατάς
(Κωδικός Γ.Λ. - 86)

Dublin Core

Title

Μνημεία: Πόρος, Γαλατάς
(Κωδικός Γ.Λ. - 86)

Subject

Μνημεία Αρχαιολογικού και Χριστιανικού ενδιαφέροντος στον Πόρο, από περιηγήσεις του Γεωργίου Λαμπάκη

Description

Καταγραφή ναών από την περιοχή του Πόρου. Ναός Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, Η γέννηση της Θεοτόκου, Άγιος Νικόλαος, Υπαπαντή, Άγιος Γεώργιος, Αγία Κυριακή, Ο Ευαγγελισμός, Η μεταμόρφωση, Άγιος Κωνσταντίνος, Άγιοι Πάντες. Αγία Παρασκευή, Τα Εισόδια της Θεοτόκου, Ταξιάρχες, Άγιοι Ανάργυροι.

Καταγραφή ναών στον Γαλατά: Άγιος Νικόλαος, Κοίμηση της Θεοτόκου, Άγιος Παντελεήμων.

Rights

Ιωάννης Εμμ. Λαμπάκης

Format

Pdf, 533 Kb

Language

Identifier

MO-POROS-001

Coverage

Πόρος, Γαλατάς

Μνημεία - Monuments Item Type Metadata

Σελίδες

6

Λέξεις Κλειδιά

Πόρος, εκκλησίες: ο Σταυρός, ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, η Γέννηση της Θεοτόκου (ενοριακή), ο άγιος Νικόλαος (ενοριακή), η Υπαπαντή (ενοριακή), ο άγιος Γεώργιος (ενοριακή), η αγία Κυριακή (ενοριακή), ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (ενοριακή0, η Μεταμόρφωση (ενοριακή), ο άγιος Κωνσταντίνος (ενοριακή), και οι άγιοι Πάντες (νεκροταφείο), ναύσταθμος (παρεκκλήσια): τα Εισόδια της Θεοτόκου, οΤαξιάρχης, οι άγιοι Ανάργυροι, Άνω Καστέλλι (εκκλησία), Κάτω Καστέλλι (εκκλησία), εξωκκλήσια ; ο Προφήτης Ηλίας, ο άγιος Αντώνιος, η αγία Παρασκευή, η Ζωοδόχος Πηγή, νήσος Δασιάριο, Γαλατάς (εκκλησίες) :ο άγιος Νικόλαος, η Κοίμηση της Θεοτόκου, και οι άγιοι Πάντες (νεκροταφείο)

Citation

Γεώργιος Δ. Λαμπάκης, “Μνημεία: Πόρος, Γαλατάς
(Κωδικός Γ.Λ. - 86),” Αρχείο Οικογένειας Λαμπάκη - Ψηφιακό Αποθετήριο, accessed June 10, 2023, https://aol-apothetirio.com/items/show/3232.

Geolocation

Social Bookmarking